Natur og turist

I Ejer Bjerge er vi rige på natur. Landskabet bugter sig mere end noget andet sted med bakker og dale, søer og skove – og rejser sig mod det der betegnes som Danmarks tag med Ejer Bavnehøj-tårnet som monument. Med højt til loftet kan øjet få frit løb, og på de klareste dage skimtes Lillebæltsbroen i det fjerne.

Mountainbike teknikbane

På den lokale skole i Ejer Bjerge er der i foråret 2019 blevet bygget en mountainbike teknikbane, som alle med lyst til at cykle og blive motorisk udfordret kan bruge. Banen er for børn og voksne i alle andre, og den er bygget i naturmaterialer og er cirka 420 meter lang.

Adresse: Risvej 28, Tebstrup, 8660 Skanderborg

Ejer Bavnehøj

Ejer Bjerge er Danmarks tag! Med kun 270 meters afstand rejser Ejer Bavnehøj og Møllehøj sig med imponerende 170,86 meter over havets overflade. Udsigten fra tårnet på Ejer Bavnehøj er imponerende, og på de klareste dage skimtes Lillebæltsbroen i det fjerne.

Kiosken er åben i sommerhalvåret og på Ejer Bavnehøj, og udover at nyde den friske luft og storslåede udsigt, kan du på Ejer Bavnehøj sove i shelter helt tæt på stjernerne, klappe heksen Ma Ram og trampe på hendes bro – eller blive klogere på Ejer Bavnehøjs spændende historie, genforeningstårnet og sagaen om Ma Ram. Hende skal an nemlig holde sig gode venner med! Læs mere her.

Sporet ved Ejer Bjerge

Sporet er i alt ca. 1,5 km langt og fører dig til Danmarks højeste naturlige punkt, Møllehøj. Læs folderen her. Læs mere om ruten her.

Præstegårdsstien

Ved hjælp fra lokale kræfter er der netop etableret en natursti med navnet ”Præstegårdsstien”, der som en sluttet ring forbinder Landsbyordningen Ejer Bavnehøj, Sneptrup Præstegård og Tebstrup by, og hvor man undervejs passerer Tammestrup Skov og krydser den gamle tørvemose Bredmose.

Se rutekort her

Følg med på Præstegårdsstiens facebook-side her.

Shelterne ved Tåning Å

engen ved Horndrup mod Tåning Å findes i dag shelters til fri afbenyttelse, hvor en overnatning i det fri med dens dufte og lyde bringer naturmennesket tæt på naturen.

For at finde shelterne følger man en markvej fra Horndrupvej 16 mod åen.
Ved åen er der en lille landgangsbro så man let kan få sin kano op og ned i åen.
Læs mere her.

Dalskoven

Dalskoven, som ligger på Dalskovvej i Ris, er en naturlig gryde med høje bøgetræer på de stejle skrænter, hvor spejderne holder til – og hvor ung som gammel kan nyde naturen på tætteste hold.

Bålhytten i Landsbyordningen

Landsbyordningen Ejer Bavnehøj råder over en rigtig fin bålhytte, som flittigt bruges af både SFO-børn og Klub-børn til at lave alt fra snobrød og pandekager til supper og andet godt – året rundt. Der er læ for vinden – og alt udstyr, man kan tænke sig til en god omgang bålhygge og -madlavning.

Men bålhytten står ikke nødvendigvis tom, når klokken har ringet ud, og børnene er gået hjem. Forældre og børn med tilknytning til Landsbyordningen er nemlig også velkomne til at bruge den hyggelige bålhytte i fritiden.

Kontakt Mogens Fisker i Landsbyordningen, hvis du ønsker at låne bålhytten Mogens.Fisker@skanderborg.dk

Skanderborg Turistinformation

Rækken af smukke naturoplevelser i Ejer Bjerge er lang – og hos Skanderborg Turistinformation kan du fordybe dig endnu mere i de mange muligheder. Find dem her.