Lea og Casper

Storfamilien på det idylliske landsted

 

Hvem?

Lea og Casper og deres tre børn; Noah fra 2010, Sarah fra 2012 og Joseph fra 2013.

Sammen med familien bor cocker spanielen Monty, staldkatten Gerda, indekatten Panter, tre kaniner (opflasket på sutteflaske) og en flok moskusænder med ællinger i vandhullet.

Hvor har I slået jer ned?

Familien på fem og de mange dyr har slået sig ned på Tebstrupvej på et idyllisk nedlagt landsted, som består af et stort hus og nogle udbygninger.

Hvorfor Ejer Bjerge?

Familien boede i et parcelhus i Malling og havde brug for mere plads.

”Vi forelskede os simpelthen hovedkulds i den ejendom, som vi endte med at købe her på Tebstrupvej – og i naturen omkring. Desuden var det vigtigt for os, at der er lidt skov til stedet, hvor Casper kan gå på jagt”.

Hvornår flyttede I hertil?

Familien rykkede fra Malling til det idylliske landsted i januar 2017.

Hvordan med arbejde?

Med tre børn og to fuldtidsjobs kan hverdagen hurtigt blive en logistisk udfordring.

”Casper arbejder hos Aarsleff, og hans arbejdsplads flytter sig konstant, for han sidder på byggepladser forskellige steder i Østjylland. Derfor er det perfekt, at vi bogstaveligt talt har motorvejen lige baghaven, for det er så nemt at hente og aflevere børnene. Lea har arbejdet som jordemor i Kolding, og turen dertil tog 35-40 min. Nu arbejder hun i Viby hos AarsleffRail, og pendlertiden er nede på 30 minutter.”

Og børnene?

Lea og Caspers tre børn går i Landsbyordningen Ejer Bavnehøj.

”Det er et lille, intimt sted, med en velfungerende skole. Miljøet i Landsbyordningen er trygt og lærerigt, og de beskæftiger sig med mange spændende emner. Eftersom at både vuggestue, børnehave, skole, SFO, Klub og børnenes fritidsaktiviteter (idrætsforeningen) ligger under samme tag, er det nemt for den travle børnefamilie. Vi afleverer og henter nemlig kun børn et sted.”

”Vi er så privilegerede, at når børnene skal fra SFO til gymnastik eller fodbold, så bliver de sendt afsted af personalet, som også gerne hjælper med at få fodboldstrømperne på. Så kan vi forældre tage det stille og roligt med at komme fra jobbet”

Hvad med fritiden – bruger I Ejer Bjerges foreninger?

Når et barn har betalt for én sportsgren i idrætsforeningen, så må de gå til eller prøve alle de andre sportsgrene af:

”Vores unger går til gymnastik, håndbold og fodbold. Om lørdagen i vinterhalvåret er der familiefræs i idrætsforeningen, hvor vi som familie bare møder op i hallen, hvor der er fri leg med alle redskaberne. Desuden er Casper med i Tåning Sogns Jagtforening”.

Hvordan med nabolivet og de lokale generelt? Hvordan har det været at være ny i Ejer Bjerge?

”Vi har så gode naboer! Jægerne omkring vores ejendom har lavet et jagtlaug. De holder jagtarealerne, går på jagt sammen og arrangerer andre sociale sammenkomster. Og så er vi med i et Sankt Hans Syndikat, hvor vi hvert år afholder Sankt Hans. Bålet tændes det samme sted hvert år, og derefter skiftes vi til at være værter med grill og hygge”.

”De lokale har taget så flot imod os. Alle er så gæstfrie, og vi har hurtigt skabt et godt netværk. Vi har mødt megen gæstfrihed og hjælpsomhed”

Er der noget, der har overrasket jer, efter I er flyttet til Ejer Bjerge?

”Vi er simpelthen så positivt overraskede over, hvor nemt det er at skabe sig et netværk her i Ejer Bjerge – og over sammenholdet i byen”