Lea og Tobias

Nybyggerne på Tebstrup Parkvej

 

Hvem?

Lea og Tobias og deres tre børn; Johanna fra 2010, Silja fra 2013 og lillebror Gustav, som blev født i sommeren 2018.

Sammen med familien bor hankatten Milo og Johannas kanin Snuller.

Hvor har I slået jer ned?

Lea og Tobias er flyttet ind i det dejlige og nybyggede 160 m2 store hus på Tebstrup Parkvej. Huset er designet og bygget via Huscompagniet.

Hvorfor Ejer Bjerge?

”Da vi i sin tid var klar til at købe hus, ønskede vi os en byggegrund tæt på natur, på skole/institution, på Skanderborg og på den sydgående motorvej af hensyn til job, da det ville give os de bedst mulige betingelser for familietrivsel og for at bo tæt på venner og familie i Aarhus”.

I Tebstrup fik familien muliggjort deres boligønske – og samtidig har de ovenikøbet fået dejlige naboer og masse lokale legeunger i bonus.

Hvornår flyttede I hertil?

Familien flyttede til Tebstrup i juni 2016 fra Skæring nord for Aarhus, da familien endnu kun bestod af mor, far og to børn.

Hvordan med arbejde?

Tobias er socialpædagog ved Bostederne Skanderborg i Skanderborg Kommune, og Lea er psykolog i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Kolding Kommune.

Tobias har cirka 10 km hver vej til arbejde, og han holder af at cykle eller løbe til og fra arbejde – og ellers tager han bus 107. Lea har cirka 70 km. til jobbet i Kolding, så hun snupper bilen – som i øvrigt også er et arbejdsredskab.

Og børnene?

Familiens to ældste døtre går i skole i Landsbyordningen Ejer Bavnehøj, og lillebror Gustav går i Landsbyordningens vuggestue.

Hvad med fritiden – bruger i Ejer Bjerges foreninger?

”Vores piger har fra start nydt godt af idrætsforeningen RTI’s tilbud om springgymnastik, boldspil m.m. Vi forsøger at bakke op om de lokale arrangementer, og for eksempel har Tobias for nyligt løbet halvmaraton til Danmarks højeste Bjergløb, vi har lejet forsamlingshuset til klassehygge og benyttet blandt andet Præstegårdstien til gåture”.

”Vi synes, at det er super fornemt at have så stor lokal opbakning til en masse aktiviteter, som ud over at være hyggeligt, også styrker kendskabet og sammenhold”.

Familiens yngste barn blev født i et år med babyboom i området, og familien blev også i den forbindelse budt ind i en masse hyggelige aktiviteter med mødregruppe, barnevognstræf osv.

Hvordan med nabolivet og de lokale generelt? Hvordan har det været at være ny i Ejer Bjerge?

Familien har fra start mødt imødekommende og hjælpsomme naboer og lokale:

”Vi er så heldige, at vores naboer har jævnaldrende børn, så vores børn bor så tæt på legekammeraterne, at de selv går til og fra legeaftaler, hvilket både de og vi nyder. Vi har også været til en hyggelig vejfest og til nabogrill, så det har været nemt at falde til i vores nye rammer”.

Er der noget, der har overrasket jer, efter I er flyttet til Ejer Bjerge?

Både Lea og Tobias er begge vokset op i en mindre by og har forud for flytningen snakket meget om det at være tilflytter til en lille by, hvor “alle kender alle”:

”Det har overrasket positivt, at der er gang i så mange initiativer med aktiviteter til områdets indbyggere, og at der er så mange, som engagerer sig politisk i at optimere vilkårene for vækst i området. Vi oplever ikke en søvnig lille by, men en by som er attraktiv for tilflytning fra storbyerne”.

Desuden er familien blevet positivt overrasket over at opleve, at de bor så tæt på alting; både Aarhus, Horsens og Skanderborg er 10-20 minutters kørsel væk, og motorvejen gør det nemt at komme til venner og familie i hele landet. Samtidig er der kort vej til opdagelses- løbe- og cykelture i skoven.