Helle og Morten

 

Høns i haven og job i Aarhus

 

Hvem?

Helle og Morten og deres to sønner, Aske fra 2017 og Lauge fra 2015 – samt tre høns, en hane og en masse harer, der hygger sig i den skønne have.

Hvor har I slået jer ned?

Familien har slået sig ned på en gård på Brørupvej i den østlige del af Ejer Bjerge. Der hører jord til gården, som lige nu er lejet ud. På sigt vil Helle og Morten plante skov på dele af den jord, der ligger omkring gården.

Hvorfor Ejer Bjerge?

For Helle og Morten var det vigtigt at finde et sted, hvor de selv kunne lave lidt ved huset og bygningerne.

”Vi boede i en lejlighed i Jægergårdsgade i centrum af Aarhus og var på udkig efter et sted, hvor der fulgte noget jord med, så vi på sigt kan holde lidt dyr og gå på jagt. Samtidig var afstanden til Aarhus, hvor vi begge arbejder, en rigtig vigtig faktor, da vi kiggede på, hvor vi skulle slå os ned”.

Hvornår flyttede I hertil?

Gården overtog de tilbage i maj 2016 og flyttede ind til jul i december 2016, da huset var renoveret.

Hvordan med arbejde?

Helle og Morten arbejder begge i Aarhus – Helle som momsspecialist i skatteafdelingen hos PWC og Morten som bygherrerådgiver hos Bisgaard|Ejsing.

”Med den nemme adgang til E45 er afstanden til vores jobs i Aarhus midtby helt acceptabel, og det tager som regel 35 min. at køre fra gården på Brørupvej til Aarhus midtby”.

Og børnene?

Begge børnene går i Landsbyordningen Ejer Bavnehøj.

”Vores yngste, Aske, går i vuggestue og Lauge i børnehaven. Børnehave og vuggestue ligger under samme tag i fine, nye bygninger fra 2013 med god plads til børnene og god legeplads. Hverdagen er skøn, både for vores børn og for os som forældre. Der er morgenmad, når børnene bliver afleveret – også selvom de har spist hjemmefra. Desuden sætter vi stor pris på den gode madordning, der er på stedet, de dygtige og tilstedeværende voksne og at der er masser af udeliv til børnene. Det er en kæmpe fordel at kunne aflevere og hente drengene ét sted, som ovenikøbet ligger lige i forbindelse med til- og frakørslen ved E45.”

Hvad med fritiden – bruger I Ejer Bjerges foreninger?

Familien har både prøvet kræfter med yoga, gymnastik, fodbold, Trille-Trolle-bold og tapas/portvin i den tid, de har boet i Ejer Bjerge.

”Helle har gået til yoga i vinter i idrætsforeningen ”Ris-Tebstrup Idrætsforening”. Desuden har Morten gået til forældre-barn-gymnastik med drengene – og det var også i idrætsforeningen. Og så spiller Morten fodbold og Helle har været med til kvindeaften med tapas og portvin i Tåning Forsamlingshus. Det var super hyggeligt”.

Hvordan med nabolivet og de lokale generelt? Hvordan har det været at være ny i Ejer Bjerge?

”Vi har et skønt naboskab i hele området herude. Naboer er jo et vidt begreb herude på landet, og nogle af dem bor et godt stykke væk. Alle har bare været så imødekommende og inkluderende og ikke mindst interesserede i, hvem vi var, og hvad vi lavede på Regnars gamle ejendom”.

Er der noget, der har overrasket jer, efter I er flyttet til Ejer Bjerge?

Forventningerne var tårnhøje, da familien købte gården og slog sig ned i Ejer Bjerge.

”Det hele, livet herude, lever til fulde op til vores forventninger! Vi kommer begge fra små lokalsamfund og har glædet os til at komme på landet, hvor naboskab er noget helt andet end i byen. Og ikke mindst hvor foreningslivet er noget, man virkelig har lyst til at deltage i!”