Amalie og Simon

Lokalsamfund og legeaftaler

Hvem?

Simon, Amalie, Lilian på fem og Niels på tre. Efter endt uddannelse med en afstikker til Svendborg i et praktikforløb og efterfølgende en lejlighed i Viby, begyndte den lille familie at lede efter hus. Simon er fra Stilling, Amalie er fra Skanderborg, og begge parrets forældre bor stadig i området.

Hvorfor faldt valget på Tebstrup?

En vigtig faktor, da Amalie og Simon begyndte deres ”husjagt” var, at de ville være tæt på deres forældre. Derudover skulle der være en god Landsbyordning samt handlemuligheder. Det sidste må man sige næsten ikke kan komme tættere på, for de har nærmest den lokale Brugs i forhaven. Passeren blev sat i landkortet, flere steder var attraktive, men valget faldt på huset på Tranevej i Tebstrup, som de overtog i oktober 2017. Andre steder havde været i spil, men fornemmelsen af at være en del af et lille lokalsamfundsamtidig med at have sin private sfære tiltalte dem ved huset i Tebstrup.

Amalie griner lidt, for der skulle findes en form for kompromis. Simon kunne trives på en øde ø, hvorimod Amalie elsker byens puls og mennesker omkring sig.

Og børnene?

Siden familien flyttede til Tebstrup, er familien blevet udvidet med Niels. Begge børn går i Landsbyordningens børnehave, hvor de stortrives. Der bliver lavet legeaftaler, og indgået relationer, og det skønne ved området er, at alt er i cykel/gåafstand.

Foreningsliv og fritid

Efterhånden som børnene er blevet større, er der mere overskud til at deltage i diversefritidsaktiviteter og arrangementer. Amalie er instruktør på forælder/barn-holdet i gymnastikafdelingen i den lokale idrætsforening RTI, hvor også Niels og Amalie går. ”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi til tider er presset i hverdagen, som mange andre småbørnsfamilier, men på sigt håber både Simon og jeg at kunne involvere os mere i det frivillige arbejde i Ejer Bjerge”, fortæller Amalie.

Hvad med arbejde?

Amalie arbejder som eksport- og maskiningeniør i en virksomhed i Hedensted, og Simon som er lager- og logistikoperatør, tager turen nordpå til Viby, så logistikken spiller en stor rolle i familiens hverdag. Den nemme aflevering af begge børn i Landsbyordningen med tilkørselsrampen til motorvejen lige ved siden af gør det supernemt at komme på job.

Hvordan har det været at være ny i Ejer Bjerge?

Vi er blevet taget rigtig godt imod. Vi fornemmer et aktivt lokalsamfund med masser af ildsjæle, der har lyst til at gøre en forskel for området. Derudover må vi nok erkende, at børnene har været vores vej til at udvide vores netværk betragteligt.

12-07-2021