Mie og Rasmus

Småbørnsfamilie i Ris

Hvem?

I Ris bor Mie, Rasmus, Arthur (2020) og Ane (2023). Efter uddannelsesforløb i Aarhus og en tur i Viby begyndte parret så småt at snakke om hus.

”Vi faldt over huset i Ris og bookede en fremvisning. Vi var solgt med det samme, og da vi undersøgte, hvad lokalområdet havde at byde på, bekræftede det den gode mavefornemmelse”.

Hvorfor valgte I at slå jer ned i Ejer Bjerge?

Familien har familie mod syd og venner mod nord:

”Da vi begge er fra Vejle-området og en del af vores venner bor i Aarhus, var Ejer Bjerge et super godt sted, da vi hurtigt kan komme frem og tilbage via motorvejen. Vi ledte efter et sted, hvor vi kunne blive en del af et lokalsamfund og nabolag, hvor man kommer hinanden mere ved, end man gjorde i Aarhus, hvor vi boede før. Derudover var det også vigtigt med et sted med et aktivt foreningsliv.”

Hvornår rykkede I teltpælene op og slog jer ned her?

Mie og Rasmus flyttede til Ris i Ejer Bjerge i sommeren 2022 med sønnen Arthur. Året efter kom lillesøster Ane til verden.

Hvor langt har I på arbejde?

Mie arbejder i Horsens, og Rasmus kører en lille halv time til Odder.

Hvor går jeres børn i institution – og hvordan er hverdagen her?

Arthur går i Børnehaven i Landsbyordningen. Ane starter i vuggestuen august 2024.

”Både vi og Arthur er glade for børnehaven. De har en god og forudsigelig struktur for børnene, som bidrager til en tryg hverdag for dem. Vuggestuen, børnehaven, skolen og hallen er på samme matrikel, og det gør, at der er gode muligheder for forskellige aktiviteter for børnene”.

Hvad med fritiden – bruger I Ejer Bjerges foreninger?

Familien har alle deltaget på forskellige hold i idrætsforeningen:

”Rasmus spiller fodbold, Arthur har gået til gymnastik, og Mie går til Crossgym. Når børnene bliver lidt større, er der også mulighed for at gå til spejder i området”.

Og hvad med naboerne og de lokale generelt?

Mie, Rasmus, Arthur og Ane bor på en lille lukket vej, hvor alle kom forbi for at sige velkommen, da de var ved at flytte ind.

”Folk har været søde til at tilbyde hjælp med diverse, og vi har følt os meget velkomne. Derudover fik vi også en velkomstpakke fra Ejer Bjerge med alt muligt godt; f.eks et serviceeftersyn af bilen, en pizza hos pizzariaet og vores første juletræ. Det har været utroligt rart med sådan en dejlig velkomst”.

Den hemmelige: Hvad har overrasker jer, efter I er flyttet til Ejer Bjerge?

Familien er overrasket over mængden af aktiviteter fra forskellige foreninger:

”Der bliver f.eks. arrangeret flere ting af idrætsforeningen, af Landsbyordningen samt diverse aktiviteter i områdets forsamlingshuse og kirker; som fx koncerter, fællesspisning og banko. Der er dermed rig mulighed for at være en aktiv borger i Ejer Bjerge, og mulighed for at være en del af flere forskellige fællesskaber, hvis man ønsker det”.