Kathrine

Her kommer man hinanden ved 

Hvem?

Kathrine bor sammen med sine to drenge, Niels på 8 år og Sigurd på 6 år – samt skildpadden Bo, der er 10 år

Hvor har I slået jer ned?        

Kathrine bor med drengene i et lejet rækkehus i Tebstrup

Hvorfor Ejer Bjerge?

En luftforandring og mere jordnær tilværelse var det der trak, da familien rykkede teltpælene op og slog sig ned i Tebstrup:

”Det var vigtigt at finde et sted, hvor ungerne kunne rende over til legekammeraterne, hvor vi kunne opleve et landsbyfællesskab og hvor både skolen og institutionsmiljøet var overskueligt og nærværende. Og det fandt vi her i Tebstrup”.

”Samtidig er Ejer Bjerge et område, hvor der er nem adgang til de omkringliggende byer via motorvejen, så vi valgte også ud fra, hvor langt der kunne være til arbejdspladsen”.

Hvornår flyttede I hertil?       

Den lille familie flyttede til Tebstrup i 2015

Hvordan med arbejde?

Kathrine arbejder i Horsens som socialrådgiver, og turen til jobbet tager 20 min.

Og børnene?

Kathrines yngste søn Sigurd går i børnehave, og storebror Niels går i skole – begge Landsbyordningen Ejer Bavnehøj.

”Jeg oplever hverdagen i børnehaven som forudsigelig med alderssvarende udfordringer og som et læringsrum, hvor børnene inddrages i årstidernes skifte, sang og bevægelse, kreative sysler og meget andet”.

”Personalet i Landsbyordningen er fagligt velfunderede og tilgængelige. Niels går i 1. klasse, og de små klasser på skolen gør, at der er tid og ro til den enkelte elev. Man kan som forældre godt være nervøs for, om skolen kæmper i forhold til ressourcer, men ledelsen på skolen er rigtig god til at rykke rundt på ressourcerne, så de udnyttes bedst muligt”.

Hvad med fritiden – bruger I Ejer Bjerges foreninger?

Da drengene var yngre, gik de til familiegymnastik om lørdagen, og nu går Kathrines ældste søn til fodbold i Ris-Tebstrup Idrætsforening:

”Der er et helt exceptionelt engagement fra de frivillige trænere, og det er fantastisk at opleve for både børn og os voksne”.

Hvordan med nabolivet og de lokale generelt? Hvordan har det været at være ny i Ejer Bjerge?

Kathrine og drengene – og ikke mindst skildpadden Bo – oplever et godt sammenhold i Ejer Bjerge:

”Vores skildpadde er kendt for at stikke af, og hver gang han er blevet fundet, har det givet en god anledning til en lille snak med de mennesker, der bor omkring os. Alle har været søde og hjælpsomme og grinet lidt af den fjollede situation”.

”Der er også et godt sammenhold mellem forældrene, hvor man hjælper hinanden og fx skiftes til at køre, hvis flere børn skal til samme sportsgren. Generelt er folk i Tebstrup og omegn yderst villige til at ligge tid og kræfter i et gode sammenhold og sociale arrangementer i byen. Man kommer hinanden ved”.

Har du lyst til at høre mere om livet i Ejer Bjerge fra Kathrine? Så klik videre her